CV Recycling

CENELEC en WEELABEX certificering

CENELEC is de Europese standaard voor de verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (e-waste). Alleen bedrijven die CENELEC-gecertificeerd zijn, mogen volgens de Nederlandse wet- en regelgeving e-waste verwerken. De CENELEC-standaarden zijn afkomstig uit de WEEELABEX-standaarden.

De regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) bepaalt dat alle elektronische apparaten moeten worden ingenomen en uit elkaar gehaald door CENELEC-gecertificeerde bedrijven. Als gecertificeerd bedrijf kunnen wij ervoor zorgen dat bruikbare materialen worden hergebruikt en restmaterialen duurzaam en groen worden verwerkt.

Een van de weinige in Noordoost-Nederland
Er zijn niet heel veel CENELEC-gecertificeerde bedrijven in Nederland. Om in aanmerking te komen voor CENELEC-certificering moet CV-Recycling.nl voldoen aan strenge eisen die worden gecontroleerd door een onafhankelijke auditor. Omdat we de audit goed hebben doorstaan heeft de WEEELABEX-organisatie het CENELEC-certificaat uitgereikt aan CV-Recycling.nl. In Noordoost-Nederland zijn wij een van de weinige CENELEC/WEEELABEX-gecertificeerde recyclingbedrijven.

WEEELABEX is eind 2018 omgezet in de CENELEC-standaarden EN 50625.
Per 10 december 2020 is WEEELABEX vervangen door CENELEC in de Regeling AEEA.

Meer weten over CENELEC en WEELABEX of over CV-Recycling.nl? Neem contact op met ons.